Ko gero, pasaulyje nėra žmogaus, kuris nenorėtų pasilepinti desertu. Ir nėra žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs eklerų.
Tai labai subtilus ir kilnus desertas. Ir šiandien mes norime pasidalinti su jumis tradicinių eklerų receptu.
Jums reikės:
stiklinė pieno (250 ml)
100 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
kremui:
400 ml pieno
kiaušinių tryniai – 2 vnt.
pusantro šaukšto miltų
pusantro šaukšto krakmolo
cukrus – 80 g
vanilės arba vanilino pagal skonį
Gaminimas
Tešla:
Puode sumaišykite pieną, tirpintą sviestą ir druską. Išsijokite miltus, išmaišykite ir užvirkite masę. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Nuolat maišydami tešlą, supilkite kiaušinius. Supilkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį. Ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išspauskite tešlą.
Padarykite maždaug 10 cm ilgio juosteles, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite eklerus 25 minutes.
Šiuo metu neatidarykite durelių! Kai eklerai bus paruošti, padarykite skylutes kremui.
Kremas:
Gerai išplakite trynius su cukrumi ir vanile. Palaipsniui supilkite pieną ir išsijokite miltus. Toliau maišykite, įpilkite krakmolo. Įsitikinkite, kad nėra gabalėlių.
Kremą įdėkite į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms. Po to, kai kremas paruoštas, užpildykite juo eklerus.
Norėdami papuošti, ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo paruoštus pyragaičius.