Produktai biskvitui:
5 kiaušiniai;
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai augalinio aliejaus;
5 šaukštai miltų;
½ šaukštelio kepimo miltelių;
citrinos esencija.
Baltojo šokolado kremui:
300 gramų baltojo šokolado;
375 ml grietinės.
Citrinų kremui:
100 ml citrinos sulčių;
150 gramų cukraus;
2 kiaušiniai;
75 gramai sviesto.
Kaip išvirti baltojo šokolado kremą:
Ant silpnos ugnies įkaitinkite grietinę ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite baltąjį šokoladą į grietinę.
Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps, atvėsinkite grietinėlę kambario temperatūroje. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms ir tada išplakite iki elastingų putų.
Kaip paruošti citrinų kremą:
Virkite citrinos sultis su cukrumi ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kad cukrus visiškai ištirptų.
Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius ir supilkite į juos karštą citrinų sirupą. Padėkite mišinį ant nedidelės ugnies ir virkite dar 5 minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite sviesto, maišydami, kad sviestas visiškai ištirptų ir mišinys taptų vienalytis. Kremą uždenkite plėvele ir atvėsinkite.
Pyrago kepimas:
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir cukraus. Supilkite kiaušinių trynius, sumaišytus su augaliniu aliejumi, citrinos esenciją ir miltus su kepimo milteliais.
Ant kepimo indo dugno (20 x 30 cm dydžio) išklokite kepimo popierių ir kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje, apie 25–30 minučių.
Tortą atvėsinkite ir horizontaliai supjaustykite į 3 vienodus torto sluoksnius.
Ant pirmojo lakšto tepkit pusę baltojo šokolado krepo ir pusę citrininio kremo, tuomet uždėkite antrąjį biskvito lakštą ir pakartokite.
Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir supjaustykite porcijomis prieš patiekdami.
Jei norite, galite paruošti tešlą pyragui iš 6 kiaušinių ir glazūruoti iš 200 ml grietinės ar grietinėlės su 1 valgomu šaukštu cukraus pudros ir vanilinio cukraus.