Pastaraisiais metais maisto produktų rinkoje atsirado daug pakaitalų. Visi supranta, kad sveikata priklauso nuo to, ką mes valgome.
Tačiau nepamirškite, kad dabar pilna brangių produktų, kurie iš esmės neduoda jokios naudos organizmui.
Sertifikuotas dietologas Andy Belatti papasakojo, kuriuos maisto produktus valgyti, o kurių – ne.
Sultys
Spaudžiant sultis iš daržovių ir vaisių, daugiausia lieka cukraus. O didelis cukraus kiekis, turintis mažai baltymų, suteikia jums alkio pojūtį.
Be to, galite prarasti raumenų tonusą, nes raumenys yra sudaryti iš baltymų. Jei norite mėgautis vaisiais, tiesiog valgykite juos.
Produktai be glitimo
Glitimas sunkiai veikia organizmą. Maistas be glitimo yra tikrai brangus, todėl prieš pradėdami jį vartoti, pasitarkite su gydytoju.
Gali būti, kad jūsų organizmas gerai virškina ir glitimą.
Migdolų pienas
Tarp pieno produktų alternatyvų migdolų pienas yra vienas populiariausių. Tačiau šioje medžiagoje praktiškai nėra maistinių medžiagų.
Migdoluose yra daug baltymų, tačiau tokio pieno stiklinėje yra tik 2% migdolų. Kadangi šiame piene baltymų beveik nėra, geriau rinktis sojų pieną.
Muslis
Muslis turi daug cukraus ir kalorijų (apie 600 vienam puodeliui). Valgyti tokį puodelį yra tas pats, kas valgyti du sumuštinius su kalakutiena ir sūriu arba keturis viso grūdo batonėlius.
Kiaušinių baltymų omletas
Išgąsdinti didėjančio cholesterolio, daugelis žmonių omletą pradėjo gaminti tik iš kiaušinių baltymų. Jie mano, kad tryniai kenkia širdies ir kraujagyslių veiklai.
Tačiau tyrėjai paneigė šį įsitikinimą. Kiaušinio trynys nedaro didelės įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje, todėl su malonumu valgykite sveiką omletą.
Vanduo buteliuose
Dažniausiai vandentiekio vanduo yra švarus ir geriamas. Pripildykite gertuvę vandentiekio vandeniu užuot pirkę jį plastikiniuose buteliukuose.
Valomoji arbata
Nebūtina pirkti „valomosios“ arbatos. Kūnas turi savo valymo sistemą, kurią sudaro kepenys ir inkstai. Tiesiog gerkite daug vandens ir stenkitės valgyti sveiką maistą.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus kalorijų ir riebalų atžvilgiu yra beveik identiškas alyvuogių aliejui. Bet sočiųjų ir sveikųjų riebalų keikis yra visiškai skirtingas.
Arbatiniame šaukštelyje alyvuogių aliejaus yra maždaug 1 gramas sočiųjų riebalų ir 10 gramų sveikųjų riebalų, o šaukštelyje kokosų aliejaus tokio santykio nėra.
Valgant sočiuosius riebalus padidėja cholesterolio kiekis ir tikimybė susirgti 2 tipo diabetu.
Himalajų rožinė druska
Rausvą druskos spalvą lemia joje esantis geležies oksidas, taip pat nedidelis kiekis kalcio, kalio, geležies ir magnio. Dažniausiai šias medžiagas naudojame kartu su kitais produktais.
Energetiniai gėrimai
Naudingiau išgerti daug vandens ir suvalgyti 20 gramų baltymų, negu vartoti tokius produktus.