Avokadas yra labai sveikas produktas, praturtinantis organizmą vitaminais ir sveikais riebalais.
Gvakamolės padažas yra populiarus visame pasaulyje. Svarbiausia rasti gerai prinokusį avokadą.
Ingredientai:
čili pipirai – 1 vienetas;
avokadas – 3 vienetai;
pomidoras – 2 vienetai;
svogūnas – 1 vienetas;
kalendra – saujelė;
laimas – 1 vienetas;
druskos pagal skonį;
česnako 1 skiltelė;
Gaminimas:
Nuplaukite pomidorus, nusausinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Nuplaukite čili, nusausinkite, išimkite sėklytes ir susmulkinkite kartu su nuluptais svogūnais, česnaku ir kalendra.
Didelioje grūstuvėje sutrinkite česnaką, čili pipirus, kalendrą, pomidorus, ir svogūnus į vientisą masę.
Įberkite druskos ir vėl viską išmaišykite.
Įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir laimo sulčių, kad mišinys taptų skystesnis.
Nuplaukite, nusausinkite ir išvalykite avokadą, pašalinkite sėklas, supjaustykite minkštimą mažais kubeliais.
Avokado minkštimą supilkite į masę ir gerai išmaišykite.
Skanus gvakamolės padažas paruoštas! Galite jį valgyti su kukurūzų traškučiais ar kitais užkandžiais bei patiekalais.
Skanaus!