Visi skanaus maisto mėgėjai dažnai ieško naujų ir įdomių patiekalų receptų.
Jei mėgstate citrininius pyragaičius, jums patiks ir šis močiutės citrininio pudingo receptas!
Ingredientai:
lydyto sviesto 1,5 valgomojo šaukšto;
cukraus 50 gramų;
pusės citrinos sulčių ir smulkiai tarkuotos žievelės;
1 kiaušinis;
2 valgomieji šaukštai miltų;
pieno 65–70 mililitrų;
cukraus pudros pagal skonį.
Gaminimas:
Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
Į mišinį supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo ir trynį sumaišykite su mišiniu.
Maišydami mišinį suberkite miltus bei supilkite pieną.
Atskirai išplakite baltymą.
Švelniai įpilkite į tešlą truputį aliejaus mišinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą tešlą paskirstykite į formeles ir sudėkite jas į didelę, gilią formą. Kiaušinio baltymą paskirstykite ant viršaus.
Į didelę formą įpilkite verdančio vandenį, kad vandens lygis pasiektų pudingo formų vidurį.
Kepkite pudingą orkaitėje, įkaitintoje iki 180° laipsnių 30 minučių.
Iškepusį pudingą atvėsinkite ir ant viršaus pabarstykite cukraus pudros.
Skanaus!