Šiam pyragui tinka daug skirtingų uogų – juodieji ir raudonieji serbentai, spanguolės, mėlynės, vyšnios, mėlynės.
Nerekomenduojame naudoti braškių ir aviečių – pyragas virs koše.
Ingredientai:
Tešlai:
200 gramų miltų;
150 gramų sviesto;
100 gramų cukraus;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
500 gramų varškės;
2 kiaušiniai;
100 gramų cukraus;
100 gramų grietinės;
200–300 gramų uogų (mėlynių, serbentų, spanguolių).
Gaminimas:
Tešlos darymas. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais.
Sviestą supjaustykite, sudėkite į miltus ir sumalkite. Įpilkite cukraus ir įmušite kiaušinį, išminkykite.
Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Varškę sutrinkite per sietelį, įpilkite grietinės, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
Plakite mikseriu iki vientisos masės.
Atvėsintą tešlą išklokite riebalais išteptoje kepimo formoje, kurios šonai būtų maždaug 4-5 centimetrų aukščio.
Supilkite įdarą ant tešlos, o ant viršaus sudėkite uogas.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 35 minutes.
Atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Skanaus!