Kaip skanu svieste keptos bulvės! O koks kvapas…
Šis patiekalas pradžiugins visus artimuosius!
Ingredientai:
mažos apvalios bulvės – 15 vienetų;
česnakai – 2-3 skiltelės;
sviestas – 2 valgomieji šaukštai;
verdantis vanduo – 100-150 mililitrų;
džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų) žiupsnelis arba Provanso žolelių 1 arbatinis šaukštelis;
druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves kruopščiai nuvalykite šepetėliu arba kempinėle.
Sudėkite į gilią keptuvę ir užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens.
Uždenkite keptuvę ir virkite apie 8 minutes ant stiprios ugnies.
Po kurio laiko išpilkite vandenį iš keptuvės, įdėkite sviesto ir česnako skilteles, susmulkintas peiliu.
Kai sviestas ištirps, bulves apibarstykite žolelėmis ir druska.
Kepkite ant vidutinės ugnies iki rudos spalvos.
Patiekite kaip patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.
Skanaus!