Mūsų šeima mėgsta blynus. Ypač šiuos, varškės, jie vadinami „Khichina” ir gali būti gaminama su skirtingais įdarais.
Šiems pyragėliams jums reikės:
Kvietiniai miltai – 400 g
Kefyras – 250 ml
Soda – 1 šaukštelis,
Druska – ½ šaukštelio,
Sūris (geriausia kietas) – 200 g,
Žalumynai – 20 g,
Česnakai – 2 skiltelės,
Sviestas (tepimui) – 100 g.
Paruošimo būdas „Khychiny su sūriu ir žolelėmis”:
Įpilkite sodą į kefyrą, sumaišykite ir palikite 5 minutes. Į miltus įpilkite druskos, tada kefyrą su soda ir minkykite tešlą.
Iš tešlą padaliname ją į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką apvoliokite miltuose ir dėkite į maišelį 10 minučių.
Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios trintuvės, tada įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir gerai išmaišykite.
Tešlą iškočiokite į apkritimą, kurio skersmuo 10 cm, formą, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir surinkite lyg maišą. Ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio.
Kepkite sausoje keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės.