Kaip galima pasidaryti padažus patiems? Pasirodo, kad tai padaryti visai paprasta. Vienus padažus galima pagaminti greitai, kitus truks pagaminti šiek tiek ilgiau, tačiau visi jiems labai patiks jūsų šeimai. Šiame straipsnyje rasite 8 padažų supaprastintus gaminimo būdus, kad būtų galima pasigaminti kiekvienam iš mūsų.
“Salsa” padažas
Smulkintuvo pagalba susmulkinkite 15 vyšninių pomidorų, 1 česnako skiltelę, mažą ryšulėlį krapų ir svogūno laiškų. Įdėti vieną šaukštelį balzaminio acto ir po 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus bei pomidorų pastos. Įberti šiek tiek druskos ir pagardinti pipirais.
“Pesto” padažas
Mikserio pagalba išplakti 50 gr. baziliko, 2 skilteles česnako, 50 gr. parmezano, 3 šaukštus kedro riešutų, 100 mililitrų alyvuogių aliejaus ir druskos pagal skonį.
Saldžiarūgštis padažas tinkantis kinietiškiems patiekalams
Sumaišyti 1,5 šaukšto cukraus, 2 šaukštus acto, po 1 šaukštą pomidorų pastos ir sojų padažo, 3 šaukštus apelsinų sulčių. Atskirai sumaišykite 1 šaukštelį kukurūzų miltų, 4 šaukštus vandens ir viską supilkite į pirmąjį mišinį. Padažą kaitinti ant ugnies ir nuolat maišyti ir laukti, kol jis užvirs. Padažas tiekiamas karštas.
Salotų itališkas lengvas padažas
Į stiklainį įdėti 2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1,5 šaukšto balzaminio acto, pusę sutraiškytos česnako skiltelės, po 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų. Stiklainėlį užsukti ir smarkiai papurtyti.
Mėsos barbekiu padažas
Ant vidutinės ugnies išlydyti 50 gr. sviesto, įmesti stiklinę labai smulkiai supjaustyto svogūno ir apie 4-5 minutes pakepti. Pridėti 200 ml pamidorų padažo, 1/3 stiklinės vandens, 50 gr. medaus, 2 šaukštus citrinos sulčių ir ¼ šaukštelio maltų pipirų. Užvirti ir neuždengiant indo virti apie 10 min.
Vegetariškiems patiekalams skirtas pieniškas padažas
Keptuvėje išlydikite 1 šaukštą sviesto, įdėkite 1 šaukštą miltų. Palaipsniui įpilti 1,5 stiklinės pieno. Virti reikia 10 minučių. Po to pasūdyti pagal skonį.
“Cezario” salotų padažas
Suplakite 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, 1 kiaušinio trynį ir 1 šaukštelį druskos. Palaipsniui, po lašelį, pilti 150 ml alyvuogių aliejaus, plakti iki kol taps majonezo tirštumo. Pridėkite 1 šaukštą citrinos sulčių, 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 2 sutraiškytas česnako skilteles ir 50 gr. tarkuoto parmezano. Viską suplakite kulinarine šluotele.
„Tzadziki” padažas
Sumaišykite 125 ml natūralaus jogurto, dvi skilteles smulkinto česnako, 1 tarkuotą agurką be žievės, po 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, smulkiai susmulkintas prieskonines žoles – petražolę ir krapus, druskos dėkite pagal skonį.