Prisiminkite savo vaikystę! Šie naminiai sausainiai bus daug sveikesni ir skanesni nei pirkti parduotuvėje. Be to, puikiai tiks tiek kasdieniam šeimos stalui, tiek šventėms.
Sudėtis:
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 3 šaukštai pieno
- 3 šaukštai grietinės
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- vanilės ekstrakto
- 500 g miltų
- 50 g cukraus pudros
Gaminimas:
- Išsijokite miltus su kepimo milteliais. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su sviestu.
- Į mišinį po vieną įmaišykite kiaušinius, tada grietinę, pieną ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite visus ingredientus.
- Po truputį įmaišykite visus miltus ir užminkykite tešlą.
- Uždenkite tešlą plėvele ir šaldykite 1 valandą.
- Po 1 valandos išimkite tešlą iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir perleiskite per mėsmalę su specialiu antgaliu. Turėtumėte gauti sausainius su briaunotomis lazdelėmis.
- Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, kurios nereikia tepti riebalais.
- Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių arba tol, kol sausainiai taps šiek tiek rudos spalvos.
- Sausainius pabarstykite cukraus pudra.
- Patiekite su puodeliu arbatos, kavos ar kito mėgstamo gėrimo.
Skanaus!