Kreminis desertas neįprastu pavadinimu „stručio kiaušinis“ yra harmoningas saldaus varškės, apelsinų rūgštumo ir kokoso derinys.
Keista, bet paruošti jį labai paprasta. Sudedamosios dalys rinkinys taip pat yra paprastos ir prieinamos. Kreminis desertas susideda iš dviejų sluoksnių- grietinėlės ir apelsinų.
Pirmasis sluoksnis (kreminis):
800 ml nenugriebto pieno;
75 gramai kukurūzų krakmolo;
100 gramų cukraus;
1 paketėlis vanilino.
Antrasis sluoksnis (oranžinis):
1 litras apelsinų sulčių (galite vartoti persikų);
75 gramai kukurūzų krakmolo;
80 gramų cukraus.
Pabarstymui taip pat reikės kokosų drožlių.
Kaip paruošti:
Kremo ir apelsinų sluoksnių ingredientus sumaišykite dviejose skirtingose puoduose. Išmaišykite, virkite, kol sutirštės.
Supilkite karštą grietinėlę į apvalų indą, viršuje, dešinėje viduryje, supilkite apelsinų masę. Nemaišykite. Uždenkite ir leiskite sukietėti.
Kai masė sutirštės, išimkite ją iš indo ir perkelkite į gražią lėkštę. Ant viršaus pabarstykite kokoso drožlių ir patiekite.