Nedaugelis žmonių atsisako traškių ir aštrių vištienos sparnelių.
Puikus marinatas, pagamintas iš apelsinų sulčių, sojos padažo ir imbiero, padarys vištienos sparnelius vidutiniškai aštrius ir švelnius.
Jie gali būti patiekti kaip pagrindinis patiekalas arba kaip užkandis draugiškų susibūrimų metu.
Ingredientai:
Vištienos sparneliai – 1 kilogramas;
Imbieras – 20 gramų;
Apelsinas – 1 vienetas;
Sojos padažas – 20 mililitrų;
Druska, pipirai pagal skonį.
Virimas:
Nuplaukite vištienos sparnelius ir nusausinkite.
Išspauskite sultis iš apelsino.
Sutarkuokite imbierą.
Marinatui sumaišykite apelsinų sultis, tarkuotą imbierą ir sojų padažą.
Tuomet įverkite druskos, pipirų su viską sumaišykite.
Marinate valandą laikykite vištienos sparnelius.
Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, sutepkite aliejumi ir paskleiskite marinuotus sparnelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180–200 laipsnių ir kepkite 35–40 minučių, kol sparneliai pasidarys švelniai rudi.
Skanaus!