Jums reikės:
maždaug 0,4 kg slyvų
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
2,5 šaukštelio druskos
(9%) 2,5 šaukštelio acto
4 šaukšteliai cukraus
5 vnt. gvazdikėlių
2 lauro lapai
Kaip paruošti marinuotas slyvas:
Kruopščiai išrūšiuokite slyvas, palikdami tik stiprias ir be kirmėlių. Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio.
Į paruoštą stiklainį, pirmiausia sudėkite prieskonius, tada slyvas. Supilkite verdantį vandenį ir palikite 5 minutes ne daugiau. Išpilkite vandenį į puodą ir pakaitinkite.
Į vandenį supilkite actą, cukrų ir druską, užvirinkite, antrą kartą užpilkite ant slyvų. Vėl palikite 5 minutes.
Ir vėl nupilkite vandenį ir užvirkite. Prieš paskutinį, trečiąjį kartą pilant skystį, į kiekvieną stiklainį įpilkite šaukštą augalinio aliejaus.
Mes rekomenduojame nerafinuotą alyvuogių aliejų, tačiau tiks ir įprastas saulėgrąžų aliejus. Taigi, užpildykite trečią kartą ir nedelsdami užsukite stiklainius.