Paruošti šią gražią ir skanią uogienę geriausia dideliame puode ar keptuvėje.
Jums reikės:
Nesvarbu, kiek kilogramų abrikosų naudosite, proporcijos visada yra vienodos. 1 kg abrikosų- 1 kg cukraus.
Abrikosų uogienės gaminimas:
Pašalinkite kauliukus ir virkite puseles. Galite tiesiog šiek tiek įpjauti abrikosus ir išimti kaulus, jie atrodys kaip sveiki.
Puode (kuriame gali būti 5 kg abrikosų) įpilame 1–2 stiklines vandens, galite sudėti ir kaulus (jei jie nėra kartūs).
Sudėkite vaisius į lėkštę ar dubenį ir užberkite cukraus. Galite supilti sluoksniais (šiek tiek vaisių, tuomet cukraus, tada vėl vaisiai ir cukrus).
Įpilkite vandens ir užvirkite, bet nevirkite.
Kitą dieną vėl užvirkite, bet nevirkite. Ir taip kiekvieną dieną 5 dienas. Nesijaudinkite, uogienei nieko neatsitiks.
Paruošta uogienė atrodo kaip skaidrus medus, o abrikosai lieka sveiki, gintaro spalvos. Kai mūsų uogienė pasidarys tokia, galite ją karštą išpilstyti į stiklainius.
Galima įdėti šiek tiek vanilės į uogienę. Ir jūs galite pridėti pektino ir virti tik vieną dieną, 30-40 minučių. Dėl pektino uogienė įgaus želė pavidalą.