Tai – vienas puikiausių varškės desertų!
Sudėtis:
500 g varškės
4 kiaušiniai
200 g cukraus
1 šaukštas citrinos žievelės
130 g sviesto
40 g razinų
1 šaukštas manų kruopų
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai kakavos
Gaminimas:
Kad sūrio pyragas būtų minkštas, varškę sutrinkite per sietelį.
Atskirame dubenyje išplakite 150 g cukraus su tryniais.
Į masę sudėkite manų kruopas, razinas, citrinos žievelę, 100 g minkšto sviesto. Tada sudėkite varškę ir viską išmaišykite.
Išplakite baltymus iki putų, tačiau nepersistenkite. Sudėkite baltymus į varškės masę. Išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite būsimą sūrio pyragą į formą. Kepkite 45 minutes.
Gaminkite glaistą. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 1 šaukštą aliejaus, 2 šaukštus cukraus. Lėtai, bet nuolat maišykite.
Sudėkite grietinę ir kakavą. Masę užvirkite, nukelkite nuo ugnies.
Išimkite sūrio pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti. Apipilkite karštu glaistu. Desertą padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Skanaus!