Pagaminti šiuos traškius blynus yra gana lengva. Galite eksperimentuoti su smulkiai ir rupiai tarkuotomis bulvėmis, kad gautumėte minkštą vidų ir traškų viršų. Taip pat galite pridėti morkų, moliūgo, cukinijos ir net sūrio.
Kumpio blynai su sūriu ir žolelėmis
Sudėtis:
300 g bulvių
1 svogūnas
100 g kumpio
100 g sūrio
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
1/3 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
krapų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Svogūną, kumpį, bulves ir sūrį sutrinkite ant stambios tarkos.
Įmuškite kiaušinį ir sudėkite supjaustytus krapus.
Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir maišykite iki vientisos masės.
Masę paskleiskite keptuvėje šaukštu ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Bulvių, cukinijų ir obuolių blynai
Sudėtis:
2 cukinijos
1 obuolys
1 kiaušinis
4 šaukštai manų kruopų
2 šaukšteliai prieskonių
2 žiupsneliai druskos
4 bulvės
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nulupkite obuolį, cukiniją, bulves ir sutarkuokite.
Suberkite manų kruopas, prieskonius, druską ir įmuškite kiaušinį.
Kepkite nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių.
Klasikiniai bulviniai blynai
Sudėtis:
1 kg bulvių
2 svogūnai
2 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
druska
pipirai
2 šaukštai aliejaus
Gaminimas:
Bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite sulčių perteklių.
Kiaušinius įmuškite į tarkuotas bulves, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir miltus.
Jei 1 šaukšto miltų nepakanka, galite pridėti šiek tiek daugiau.
Šaukštą paruošto mišinio dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą augaliniu aliejumi.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!