Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Baklažanai su pupelėmis, žiemą tai bus mėgstamiausias patiekalas!

Siūlome jums pabandyti virti baklažanus su pupelėmis žiemai- skanus ir patogus sezoninių daržovių išsaugojimas.

Jums reikės:

baklažanai – 2 kg

morkos – 0,5 kg

saldieji pipirai – 0,5 kg

česnakai – 200 g.

pomidorai – 1,5 kg.

druska – 2 šaukštai

cukrus – 0,5 st. (stiklinė 250 ml)

actas 9% – 100 ml

Augalinis aliejus – 350 ml

pupelės – 500 gr

Gaminimas:

Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje, ryte nuplaukite ir išvirkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite.

Nulupti česnaką ir pomidorus, sumalkite per mėsmalę. Rupia tarka sutarkuokite morkas. Pipirus supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite baklažaną.

Pomidorus su česnaku supilkite į didelį puodą, leiskite šiek tiek užvirti ir įpilkite druskos, cukraus, acto ir augalinio aliejaus. Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps.

Kai mišinys užvirs, supilkite likusius ingredientus: morkas, paprikas ir baklažanus. Kai užvirs, dar troškinkite 30 minučių.

Po to suberkite virtas pupeles ir leiskite virti dar 20 minučių.

Po to viską išdėstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangtelius, apvyniokite šiltai ir laikykite, kol visiškai atvės.

Mėgaukitės maistu, virtu su meile ir valgykite žiemą su didžiuliu malonumu!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...
---