Siūlome jums pabandyti virti baklažanus su pupelėmis žiemai- skanus ir patogus sezoninių daržovių išsaugojimas.
Jums reikės:
baklažanai – 2 kg
morkos – 0,5 kg
saldieji pipirai – 0,5 kg
česnakai – 200 g.
pomidorai – 1,5 kg.
druska – 2 šaukštai
cukrus – 0,5 st. (stiklinė 250 ml)
actas 9% – 100 ml
Augalinis aliejus – 350 ml
pupelės – 500 gr
Gaminimas:
Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje, ryte nuplaukite ir išvirkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite.
Nulupti česnaką ir pomidorus, sumalkite per mėsmalę. Rupia tarka sutarkuokite morkas. Pipirus supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite baklažaną.
Pomidorus su česnaku supilkite į didelį puodą, leiskite šiek tiek užvirti ir įpilkite druskos, cukraus, acto ir augalinio aliejaus. Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps.
Kai mišinys užvirs, supilkite likusius ingredientus: morkas, paprikas ir baklažanus. Kai užvirs, dar troškinkite 30 minučių.
Po to suberkite virtas pupeles ir leiskite virti dar 20 minučių.
Po to viską išdėstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangtelius, apvyniokite šiltai ir laikykite, kol visiškai atvės.
Mėgaukitės maistu, virtu su meile ir valgykite žiemą su didžiuliu malonumu!