Jei jums patinka marinuoti agurkai ir jau esate pavargę nuo senų receptų, tada lengvai pasūdytų pomidorų receptai bus tai ko ieškote.
Šie pomidorai patiks visiems, o ypač tiems, kurie nemėgsta per daug sūrumo. Sūdyti reikės tikrai neilgai.
Norėdami sūdyti, paimkite kietus vidutinio dydžio pomidorus. Prieš sūdymą, pradurkite juos apačioje. Tai galima padaryti naudojant įprastus dantų krapštukus.
Jums reikės:
2 kilogramų pomidorų
2 česnakai
2 litrai vandens
krienų lapai, petražolės ir krapai
2 šaukštelių cukraus
4 šaukštai druskos
Gaminimo būdas:
Prieš sūdydami, kruopščiai nuplaukite kiekvieną pomidorą ir tik tada sudėkite į stiklainį ar kitą indą.
Šaltame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų. Tada gautą skystį jums reikia supilti ant pomidorų.
Dabar sudėkite česnaką ir žoleles. Jos gali būti supjaustytos arba tiesiog suplėšytos rankomis.
Uždenkite indą lėkšte ir palikite parai, kad pomidorai sugertų sūrymą. Po dienos pomidorus jau galima vartoti, tačiau atminkite, kad jie nėra skirti ilgalaikiam saugojimui.