Žiediniai kopūstai yra sveika ir skani daržovė, turinti daug vitaminų: C, B1, B6, B2, A, N.
Neignoruokite šios daržovės parduotuvėse, nes iš jos galite gaminti labai įvairius patiekalus.
1. Žiedinių kopūstų su grietine sriuba
Visų pirma, jums reikia išrūšiuoti kopūstus į žiedynus ir virti juos verdančiame vandenyje 15 minučių, pridedant žiupsnelį druskos.
Keptuvėje su storu dugnu pakepinkite pjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada įpilkite ten ketvirtadalį puodelio karšto vandens ir suberkite bulves.
Kai kopūstai bus išvirę, juos taip pat dėkite į keptuvę su kitomis daržovėmis ir viską virkite dar 10 minučių. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
Viską sumalkite blenderiu, kad susidarytų košė. Galite pridėti grietinės.
2. Kepti aštrūs žiediniai kopūstai
Paprasčiausias receptas, pagal kurį jums reikia rūšiuoti kopūstus į žiedynus, virti juos iki suminkštėjimo.
Po to supjaustykite kopūstus ir pagardinti pagal skonį (druska, pipirai, muskato riešutas, kalendra ir kiti prieskoniai, kuriuos norite naudoti).
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite susmulkintą česnaką, kad jis savo kvapu prisotintų kopūstus. Išdėstykite ir kepkite, kol kopūstai paruduos.
Galite juos apibarstyti žolelėmis.
3. Žiediniai kopūstai su bešomelio padažu
Į verdantį vandenį (2 l) sudėkite krapų stiebelius ir griežinėlį citrinos, įberkite druskos, o po to sudėkite kopūstų išardytus žiedynus.
Bešamelio padažui naudokite savo mėgstamiausią receptą. Paimkite nedidelę, bet gilią kepimo skardą, joje sudėkite kopūstus ir juos užpilkite padažu.
Patiekalą galima apibarstyti raudonėliu. Kepkite 5 minutes 220 laipsnių temperatūroje.
4. Žiedinių kopūstų kepsnys
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kopūstus perpjaukite per pusę, o paskui ir į 2–2,5 cm storio gabaliukus.
Dėkite ant kepimo skardos, ištepkite aliejumi ir pagal skonį įberkite prieskonių (druskos, pipirų, kitų prieskonių). Taip pat galite išspausti česnaką.
Kepkite 15 minučių, kol kopūstai taps auksinės spalvos.
5. Ryžiai su žiediniais kopūstais
Įprastu būdu išvirkite ryžius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu ar alyvuogių aliejumi iki auksinės rudos spalvos.
Sutarkuokite žiedinių kopūstų žiedynus ir suberkite į keptuvę kartu su svogūnais. Kepkite 5-7 minutes ir nuolat maišykite.
Tuomet į daržoves sudėkite ryžius ir įberkite druskos. Pakepinkite viską dar porą minučių ir patiekite.
Visi 5 receptai yra visiškai skirtingi, todėl visi verti dėmesio ir pasiruošimo.
Skanaus!