Pagal šį receptą konservuoti agurkai yra labai aštrūs ir traškūs. Išbandykite!
Sudėtis:
600 g agurkų
2 česnakai
1 svogūnas
1,5 puodelio raudonųjų serbentų
3 juodieji pipirai
Marinatui:
1 l vandens
1 šaukštas cukraus
2,5 šaukšto druskos
Gaminimas:
Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.
Stiklainio dugną išklokite serbentų lapais, susmulkintomis česnako skiltelėmis, svogūnų žiedais.
Agurkus į stiklainius sudėkite stačiomis, nenupjaukite galų.
Serbentų uogas nuplaukite ir sudėkite į trapus tarp agurkų.
Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min.
Nupilkite vandenį iš stiklainių ir paruoškite marinatą. Užpilkite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir sterilizuokite. 1 litro stiklainį – 8-10 minučių.
Užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite atvėsti.
Skanaus!