Subtilūs, lengvi keksiukai su sultingomis trešnėmis- puikus vasaros malonumas.
Jums reikės:
Kvietiniai miltai 300 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 150 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Trešnės 150 g
Augalinis aliejus 3 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Cukraus pudra 20 g
Kaip paruošti:
Sumaišykite cukrų, sviestą ir augalinį aliejų.
Įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir vėl plakite.
Į tešlą suberkite kvietinius miltus su kepimo milteliais, išmaišykite.
Trešnes nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nusausinkite ir supilkite į tešlą. Sumaišykite su mentele.
Sutepkite formas aliejumi. Tešlą supilkite į formas.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200ºC, 12-15 minučių.