Noriu atkreipti jūsų dėmesį į nesudėtingą, bet beprotiškai skanų riešutų pyragą. Jį valgydami jūs patiriate tikrą malonumą!!!!!
Jums reikės:
Tešlai:
1 šaukštas miltų
150 g graikinių riešutų
150 g cukraus
4 kiaušinio baltymai
Žiupsnelis druskos
Citrinos rūgšties
Įdarui:
115 g. tamsaus šokolado
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
300 ml riebios grietinėlės
Virimo būdas:
Pakepinkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje ir sutrinkite iki smulkumo, bet ne į miltus.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir citrinos rūgšties. Palaipsniui įpilkite cukraus ir plakite iki vientisos masės.
Suberkite miltus, riešutus, išmaišykite iki vientisos masės. Iš kepimo popieriaus iškirpkite 6, 18 cm skersmens apskritimus.
Kiekvieną apskritimą apibarstykite miltais ir paskirstykite tešlą ant kiekvieno apskritimo. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220 C. Kiekvieną pyragą kepkite 5 minutes.
Išėmę iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir mentele atskirkite pyragą nuo popieriaus. Atlikite tai labai atsargiai, nes biskvitai lengvai lūžta.
Bet jei taip atsitiks, nesijaudinkite, sudėsite juos kaip dėlionę. Vandens vonelėje ištirpinkite 80 g tamsaus šokolado, kol pasidarys skystas.
5 biskvitus ištepkite su šokoladu, šeštąjį palikite be šokolado. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Paruoškite kremą, į plaktą grietinėlę įpilkite cukraus pudrą ir sumaišykite. Atskirame dubenyje atidėkite 4 šaukštus grietinėlės. Į likusią, sudėkite 30 g tarkuoto šokolado.
Ant kiekvieno pyrago paskirstykite plaktą grietinėlę su šokoladu. Uždėkite viršutinį biskvitą, kuris neapteptas šokoladu.
Visą pyragą aptepkite su plakta grietinėle be šokolado. Ant torto pabarstykite rupiai tarkuotą tamsų šokoladą. Įdėkite į šaldytuvą.
Palikite pastovėti porą valandų ir viskas, galite kviesti visus prie stalo.