Baklažanų tyrė puikiai tinka sumuštiniams.
Į baklažanus dedami įvairūs prieskoniai, alyvuogių aliejus, žolelės.
Ingredientai:
Baklažanai – 3-4 vienetai;
Sezamo pasta – 85 gramai;
Alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
Citrinų sultys – 2 valgomieji šaukštai;
Kalendra – ½ saujos;
Česnakai – 2-3 skiltelės;
Druska – ½ arbatinio šaukštelio;
Malti raudonieji pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
1) Nuplaukite baklažanus ir paskleisti ant kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
2) Baklažanų kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio. Paprasčiausias būdas patikrinti baklažanų iškepimą yra pradurti juos šakute.
3) Vis dar šiltus baklažanus įdėkite į maišą ir uždenkite rankšluosčiu. Taip bus lengviau juos nulupti.
4) Iš maišelio išimame baklažanus ir šakute nuimame nuo jų odą.
5) Minkštimą dėkite į maišytuvą.
6) Įpilkite kalendros, aliejaus, česnako, citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Išmaišykite.
7) Pabaigoje įpilkite sezamo pastos ir vėl išmaišykite. Galite nusipirkti paruoštos sezamo pastos arba galite ją pasidaryti patys.
Patiekalas yra paruoštas!
Skanaus!