Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Česnakų laiškų ir pomidorų padažas. Labai lengvas ir paprastas receptas!

Siūlome jums įdomų originalaus pomidorų-česnako padažo receptą. 

Šis padažas yra puiki alternatyva bet kokiam mėsos padažui. Net švieži ryžiai, grikiai ar bulvės su jais pavirs labai skaniu patiekalu.

Receptas yra paprastas ir puikiai tinka įvairiems patiekalams!

Ingredientai:

laiškinių česnakų – 500 gramų;

pomidorų sultys – 250 mililitrų;

cukraus – 1 arbatinis šaukštelis;

vandens – 2 virtuviniai šaukštai;

pusės citrinos sulčių;

druska, juodieji pipirai – pagal skonį;

aliejus.

Gaminimas:

Nupjaukite česnakų lapų kotelius. Pačius lapus galite naudoti salotoms, o kotelių reikės padažui.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite lapų kotelius, įpilkite 2 šaukštus vandens, uždenkite keptuvę ir troškinkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Galite naudoti nusipirktas pomidorų sultis arba patys jas pasidaryti: nulupkite pomidorus ir minkštimą sutrinkite trintuvu.

Sultis supilkite į keptuvę.

Įberkite druskos, juodųjų pipirų, cukraus, sumaišykite turinį, uždenkite ir virkite 7 minutes ant silpnos ugnies.

Į keptuvę išspauskite citrinos sulčių, išmaišykite, išjunkite ugnį ir leiskite 10 minučių pastovėti.

Patiekite kaip padažą prie pagrindinių patiekalų ir garnyrų.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mitai apie papildus: ko dar nežinojote

Maisto papildai - produktas, kuris šiandien egzistuoja labai dažno žmogaus gyvenime. Vieni linkę nuoširdžiai rūpintis savo sveikata, kiti pasiduoda itin primygtinai propaguojamam sveiko gyvenimo...

Vanduo ar pienas neišbėgs, jei su puodu atliksite vieną paprastą triuką

Kiekvienas, mėgstantis gaminti, tikrai yra susidūręs su situacija, kai verdantis vanduo ar pienas bėga per puodo kraštus ir gadina ne tik nuotaiką, bet ir...
---