Receptų su kopūstai yra begalė ir jie visi skirtingi.
Jei norite išmokti paprasto kopūsto pyrago receptą – šis kaip tik jums.
Ingredientai:
kopūstai – 1000 gramų;
malta mėsa – 850 gramų;
bulvės – 550 gramų;
svogūnai – 3 vienetai;
pienas – 150 mililitrai;
grietinė – 190 mililitrų;
kiaušiniai – 2 vienetai;
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Jums reikės didelio puodo.
Pripildykite jį vandens ir kai užvirs, sumažinkite ugnį.
Atskyrus kopūsto lapus, virkite maždaug tris minutes. Palaukite, kol atvės ir išpjaukite kietas dalis.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite iki skaidrumo, suberkite maltą mėsą ir kepkite toliau.
Bulves sutrinkite, sudėkite į maltą mėsą, suberkite ir pipirus, minkykite.
Išplakite pieną su kiaušiniais.
Tuomet dėliokite sluoksniais: pirma kopūstų lapai, tuomet mėsos įdaras ir tada kiaušiniai su pienu. Išeis keli sluoksniai.
Viską užbaikite kopūstų sluoksniu. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Skanaus!