Pats dietiškiausias ir skaniausias variantas, kai norite skanaus pyrago, yra pita duonos su varške ritinys.
Į varškę galite pridėti įvairių uogų, vaisių, daržovių, žalumynų, sūrio. Yra daugybė ritinėlio užpildymo variantų.
Šiandien siūlome kepti pita ritinį su varškės ir uogų įdaru. Toks ritinys paruošiamas paprastai ir greitai, tačiau jis pasakiškai skanus.
Šis pyragas yra dietinis, jame mažai kalorijų, visi ingredientai yra sveiki ir natūralūs.
Galite vartoti bet kokias uogas, bet geriausia rūgščias, šviežias ar šaldytas.
Ingredientai:
pita duona – 180 gramų;
varškės 5% – 300 gramų;
juodieji serbentai – 350 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
cukraus – 50 gramų (25 gramai įdarui, 25 gramai uogoms) arba pagal skonį;
krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai;
vanilinas – 1 gramas;
neriebus jogurtas arba grietinė – 2–3 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Pitos duonos lakštus supjaustykite pagal numatomus būsimų ritinių dydžius.
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio.
Varškės įdaras ritiniui: sumaišykite varškę, kiaušinio baltymą, cukrų ir vaniliną. Įdėkite cukraus pagal skonį.
Įdaras turėtų būti kreminis, kad jį būtų patogu paskirstyti. Jei varškė yra sausa, įpilkite į ją 2–3 šaukštus jogurto arba grietinės.
Varškės įdarą plonu sluoksniu paskleiskite ant pita duonos, šiek tiek palikdami vietos nuo kraštų.
Tolygiai varškės sluoksnį pabarstykite serbentų uogomis.
Pabarstykite uogas nedideliu kiekiu cukraus ir krakmolo – tai neleis uogų sultims ištekėti.
Pasukite ritinius ir padėkite ant kepimo skardos. Sutepkite jų viršų kiaušinio tryniu – tai ne tik sukurs malonų traškumą, bet ir neleis greitai sušlapti pita tešlai.
Sudedame ritinius iš pita duonos į orkaitę.
Kepame 180C temperatūroje apie 30-35 minutes.
Leiskite ritinėliams šiek tiek atvėsti orkaitėje, tada išimkite juos ir patiekite.