Agrastų uogienė su apelsinais turi švelnų, originalų ir egzotišką skonį. Mes siūlome jums paprastą šios nuostabios uogienės virimo receptą.
Du skanūs ir sveiki produktai uogienėje puikiai papildo vienas kitą. Agrastų uogienė su apelsinais tampa ryški, saldi ir malonaus rūgštingumo.
Agrastuose esančio pektino dėka uogienė tampa malonios konsistencijos, todėl yra patogi paskirstyti ant skrebučių ir pyrago.
Agrastų uogienė su apelsinais yra gera priemonė.
Agrastai turi diuretikų, vidurius laisvinantį poveikį, normalizuoja medžiagų apykaitą, stiprina kraujagysles ir gerina kraujo susidarymą.
Apelsinai stiprina imunitetą, mažina cholesterolio kiekį, veikia kaip silpnas vidurius laisvinantis vaistas, teigiamai veikia odos būklę ir neleidžia atsirasti inkstų akmenims.
Siūlome jums greitą agrastų uogienės su apelsinais receptą be jokio vargo.
Jums reikės:
1 kg agrastų
1 kg cukraus
2 vnt apelsinų
Virimas:
Apelsinus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 valandoms. Tuo tarpu rūšiuokite agrastus, nuplaukite, nuimkite uodegas.
Apelsinus supjaustykite kartu su žievele ir kartu su agrastais sumalkite per mėsmalę.
Masę paskleiskite dubenyje, užpilkite cukrumi, užvirkite ant silpnos ugnies, virkite 20 minučių, nepamiršdami maišyti.
Supilame karštą uogienę į švarius stiklainius, apverskite ir palikite kol atvės.