Šiais laikais daugelis mėgsta sveiką ir visavertę mitybą.
Pagal mūsų receptą moliūgų blynai yra puikūs pusryčiai visai šeimai.
Pradėkite dieną skaniai ir sveikai!
Ingredientai:
moliūgas – 400 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
viso grūdo arba kvietinių miltų – 150 gramų;
kefyras – 100 mililitrų;
malto cinamono pagal skonį;
cukraus pagal skonį;
aliejus kepimui;
grietinės patiekimui;
moliūgų sėklų patiekimui.
Gaminimas:
Nuplaukite moliūgą, nusausinkite, išvalykite ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Tada virkite moliūgą 15-20 minučių.
Virtą moliūgą sutrinkite į košę naudodami trintuvą.
Tada į moliūgų tyrę įberkite cukraus, malto cinamono, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Palaipsniui į masę supilkite miltus ir kefyrą, vėl sumaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų iki gražios auksinės spalvos.
Patiekite blynus su grietine ir moliūgų sėklomis.
Skanaus!