Kiekvienas viršininkas turi savo darbuotojų atrankos kriterijus.
Kai kuriems darbdaviams svarbi darbo patirtis ir įgūdžiai, o kiti didelę reikšmę teikia tokioms savybėms kaip atsparumas stresui ar nestandartinis mąstymas.
Vienas sumanus vadovas sugalvojo savo būdą išbandyti kandidatus.
Talentingi jaunuoliai į darbo pokalbius atvyksta kiekvieną dieną ir pasirodo nepriekaištingai.
Tačiau kartais nepakanka žinių, patirties ir rekomendacijų, nes tarp pareiškėjų yra didžiulė konkurencija.
Vienos įmonės generalinis direktorius Trentas Innesas sugalvojo nepastebimą testą, kuris padeda atskleisti būsimų darbuotojų asmenines savybes.
Prieš pokalbį jis palydi pareiškėją į virtuvę ir siūlo pasiimti su savimi vieną iš gėrimų: vandenį, arbatą ar kavą. Dauguma žmonių pasirenka paskutinį variantą.
Po to Innes ir kandidatas eina į kabinetą, kur vyksta pokalbis.
Po pokalbio vykdomas testas. Jei potencialus darbuotojas pasisiūlo nunešti tuščią puodelį atgal į virtuvę, jo kandidatūra tikrai bus svarstoma.
Direktorius mano, kad įgūdžius galima lavinti, įgyti patirties, tačiau pakeisti darbuotojo asmenines savybes yra daug sunkiau.
O kaip jūs manote, ar racionalu vertinti kandidatą pagal tai, ar jis nusineša kavos puodelį?
Ar tai tikrai liudija rodo jo charakterį? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose!