Išmėginkite šį puikų receptą!
Sudėtis:
35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;
3-3,5 kg kopūstų;
1 aistrusis pipiras;
2 morkos;
13 skiltelių česnakų;
žalumynai (krapai, petražolės).
Marinatui:
1 l vandens;
2 šaukštai druskos;
1 puodelis cukraus;
0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
0,5 puodelio acto.
Gaminimas:
Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.
Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.
Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.
Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.
Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.
Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.
Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.
Skanaus!