Šį mišinį dedu į visus gaminamus patiekalus: mėsą, žuvį ir daugelį kitų. Sriubos spalva tampa spalvinga, o kvapas – vasariškas.
Viskas daroma labai paprastai.
Ingredientai:
svogūnai – 1 kg;
morkos – 1 kg;
Saldžiosios paprikos (pageidautina skirtingų spalvų) – 1 kg;
pomidorai – 1 kg;
daug žalumynų (aš paprastai dedu petražoles ir krapus).
Gaminimas:
Tegul jūsų nestebina pomidorų kiekis, nors užšaldyti jie tampa šiek tiek kitokie, tačiau jie suteikia nuostabų skonį. Viską reikia supjaustyti juostelėmis ir kubeliais.
Sutarkuokite morkas vidutinio rupumo tarka, paprikas juostelėmis, pomidorus ir svogūnus vidutinio dydžio ar mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Viską sumaišykite. Sudėkite į įprastus plastikinius maišelius ir susukite į „dešreles“ (taip yra patogiau pasiimti tiek, kiek reikia maisto gamybai).
Patogu pasirinkti nedidelius maišelius – 15X20 cm, tokio kiekio pakanka 1 ar 2 kartams.
Galite užšaldyti plastikiniuose induose, tačiau tada nėra labai patogu iš jų paimti porcijomis. Svarbu ir tai, kad jie užima daug daugiau vietos šaldiklyje.
Taip pat žalumynus paruošiu ir atskirai, juos tiesiog užšaldau maišeliuose.
Supjaustykite juos, sudėkite į maišelius ir užšaldykite, o prireikus lengvai atsilaušite tiek, kiek reikia.