Home Receptai Desertai Grietininis pyragas su uogomis: idealus desertas vasarą!

Grietininis pyragas su uogomis: idealus desertas vasarą!

0
Grietininis pyragas su uogomis: idealus desertas vasarą!

Skanus, kvapnus grietinės pyragas su uogomis. Puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Būtinai išbandykite!

Reikės

Tešlai

125 g varškės;

65 g cukraus;

5 šaukštų pieno;

5 šaukštų aliejaus;

200 g miltų;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

Įdarui

300 g 20% riebumo grietinės;

250-300 g bet kokių uogų (mėlynių, juodųjų serbentų, aviečių, gervuogių, vyšnių);

65 g cukraus;

2 šaukštelių krakmolo;

2 kiaušinių;

vanilinio cukraus.

Gaminimas

Paimkite formą (24 cm) ir jos dugną padenkite sviestu išteptu kepimo popieriaus apskritimu, formos šonus ištepkite aliejumi ir lengvai pabarstykite miltais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Dubenyje sumaišykite varškę, pieną, cukrų ir aliejų.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite ant varškės. Užminkykite tešlą, iš jos suformuokite rutulį.

Kitame inde sumaišykite grietinę, cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir kiaušinius iki vientisos masės.

Iš tešlos rutulio iškočiokite apskritimą, kurio skersmuo yra didesnis nei kepimo forma, švelniai perkelkite jį į formą, ir suformuokite kraštus.

Supilkite grietinę ant viršaus, tada švelniai paskleiskite uogas be sulčių (jei per sultingos, jas galite sumaišyti su žiupsneliu miltų ar krakmolo). Žiūrėkite, kad kremas neišbėgtų per kraštus.

Kepkite pyragą 40-50 minučių, kol grietinė sutirštės (formą galite uždengti folija.).

Tada leiskite pyragui atvėsti 5 min., atsargiai nuimkite formos kraštą ir, vilkdami kepimo popierių, išimkite pyragą.

Leiskite visiškai atvėsti. Kai atvės, netgi galite įdėti į šaldytuvą, kad kremas dar labiau sutirštėtų.

Tačiau kai pjausite, vidurys vis tiek bus šiek tiek drėgnas.

Skanaus!