Palepinkite vaikus ir suaugusiuosius naminėmis bandelėmis, ypač savaitgaliais ir švenčių dienomis.
Ką daryti, jei nuo sausainių jau pavargote, o pyragų ir pyragaičių kepimas užima per daug laiko?
Prisiminkite, su kokiu malonumu valgydavome močiutės varškės bandeles ir išsikepkite lygiai tokių pat!
Tai labai paprastas receptas, bet kuri šeimininkė gali su tuo susitvarkyti!
Produktai:
miltai – 655 g;
cukrus – 105 g;
druska – ½ šaukštelio;
sausos mielės – 10 gramų, šviežios – 35 gramai;
šiek tiek pašildytas pienas – 245 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.;
minkštas sviestas – 90 g.;
vanilinis cukrus – 11 g;
įdarui:
varškė – 395 g;
kiaušinis – 1 vnt.;
cukrus – 60 g;
razinos – 80 g;
pienas – 1 šaukštas;
kiaušinio trynys – 1 vnt.
Gaminimas:
Į pieną supilame mieles ir 2 šaukštus cukraus, išmaišome šluotele. Dubenį uždengiame plėvele ir ketvirtį valandos kaitiname ant nedidelės ugnies.
Išmaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, plakite, kol padidės tūris. Į pieną supilkite kiaušinių masę, druską, išmaišykite. Įpilkite miltų, minkykite tešlą supylus sviestą.
Minkykite ant stalo, periodiškai įpilkite truputį miltų. Minkykite bent 10 minučių, kol tešla taps elastinga, nelips prie rankų. Palikite 1 valandą po plėvele šiltoje vietoje.
Užpilkite verdantį vandenį ant razinų, palikite 10 minučių. Į varškę įpilkite cukrų, įprastą ir vanilinį, kiaušinio trynį sutrinkite šakute, suberkite razinas.
Pakilusią tešlą padalykite į 12 dalių, kepimo skardą ištieskite popieriumi. Kiekvieną gabalėlį susukite, suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos.
Sudėkite dideliu atstumu ir palikite 25 minutes. Stiklinės dugną pamirkykite augaliniame aliejuje ir įspauskite kiekvieną bandelę, įdėkite įdarą, sutepkite kiaušinių-pieno mase.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Skanaus!