Nuostabus pyragas su varškės įdaru yra nepaprastai skanus ir labai švelnios tekstūros! Iškepkite, paruoškite ir palepinkite artimuosius!
Reikės
Pagrindui:
100 g sviesto;
50 g cukraus;
1 kiaušinio trynio;
1 šaukštelio kepimo miltelių ar sodos;
200 g miltų;
Įdarui:
0,5 kg varškės;
100 g cukraus;
citrinos žievelės;
vanilinio cukraus;
3 kiaušinių;
1 šaukšto krakmolo;
Papuošimui:
150 g kokoso drožlių;
70 g cukraus;
100 g sviesto;
Papildomam įdarui:
Bet ko pagal jūsų norą: vaisių, uogienės, ar konservuotų ar džiovintų vaisių.
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas.
Sutrinkite jį su cukrumi, tryniu ir kepimo milteliais arba užgesinta soda.
Palaipsniui suberkite miltus, užminkydami minkštą tešlą.
Paimkite 20-25 cm skersmens formą, sutepkite aliejumi ir lengvai pabarstykite miltais.
Išklokite formą tešla, išlyginkite dugną ir padarykite mažus kraštelius.
Įdėkite formą su tešla į šaldytuvą 20-30 minučių.
Išėmę iš šaldytuvo, ant tešlos uždėkite papildomą įdarą (t.y. vaisius, uogienę ar pan.), o ant jo – varškės įdarą, pagamintą iš nurodytų ingredientų, sumaišytų į vientisą masę.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
Paruoškite papuošimą. Sumaišykite nurodytus ingredientus ir uždėkite ant varškės įdaro.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.
Kad kokoso drožlės nebūtų per tamsios (tada pyragas bus negražus), pirmąsias 40 kepimo minučių tortą uždenkite folija, tada ją nuimkite.
Skanaus!