Mes dažniausiai valgome žalią melioną. Daugelis žmonių net neįtaria, kad jis gali būti labai skanus ir termiškai apdorojus.
Nenustebkite! Keptas melionas turi labai subtilų, malonų ir savitą skonį! Neteks nusivilti tokiu kulinariniu eksperimentu.
Tokį desertą gali pagaminti ne tik patyrusios šeimininkės, bet ir pradedančiosios, nes tam nereikia jokių ypatingų įgūdžių.
Keptas melionas patiks ir jūsų šeimai – vaikams ir net vyrui. Šis desertas pagaminamas labai greitai.
Jo paruošimui jums reikės:
migdolų drožlių;
meliono;
rudo cukraus;
gabalėlio sviesto;
Gaminimas:
Nulupkite melioną, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, į sviestą įpilkite truputį rudojo cukraus.
Į keptuvę sudėkite meliono skilteles, kepkite 2–3 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps šviesiai rusvos spalvos.
Keptuvėje be aliejaus 1 minutę pakepinkite migdolų drožles, kol paruduos.
Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Sudėkite keptas meliono riekeles į lėkštę, ant jų užpilkite šokolado ir pabarstykite keptais migdolais. Desertas paruoštas, skanaus!