Šeštadienis, 2 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminė dešra iš vištienos filė. Paragaukite!

Dešros, keptos namuose be riebalų pertekliaus, maisto priedų ir konservantų, negalima lyginti su pirktine.

Norint paruošti naminę dešrą, jums nereikia daug produktų.

Ingredientai:

vištienos filė – 500 gramų;

grietinėlė 20% – 200 mililitrų;

kiaušiniai (tik baltymai) – 2 vienetai;

česnakai – 1 skiltelė;

druska – 2/3 arbatinio šaukštelio;

juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio.

Gaminimas:

Vištienos filė susmulkinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.

Sudėkite nuluptą česnako skiltelę ir susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė.

Supilkite grietinėlę ir plakite toliau.

Į gautą masę po vieną įpilkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.

Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

Ištieskite foliją ant darbinio paviršiaus (geriausia 2 sluoksnius), sudėkite masę, susukite foliją į vamzdelį ir susukite kraštus, kaip dideliam saldainiui.

Pabandykite sutankinti mėsos masę, kad dešroje neliktų tuštumų.

Supakuokite būsimą dešrą į plastikinį maišelį ir tvirtai suriškite.

Maišelį panardinkite į puodą su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių.

Atvėsinkite dešrą neatidarę folijos. Idealiu atveju įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Dešra jau paruošta.

Skanaus!

Įdomūs video