Šis pyragas yra labai skanus, jį pagaminti itin paprasta, todėl jis galėtų lengvai konkuruoti su daugeliu keptų pyragų.
Sudėtis:
500 g pieno miltelių;
5 šaukštai kakavos (gali būti ir daugiau);
250 g minkšto sviesto;
1 šaukštas vandens;
6 šaukštai cukraus;
4-5 pakeliai paprastų sausainių.
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite pieno miltelius, kakavą ir sviestą, ir išplakite iki vientisos masės (pirmiausia geriau sumaišykite cukrų su kakava ir tada sudėkite sviestą).
Uždėkite vandenį ant ugnies ir ištirpinkite jame cukrų (nevirkite).
Gautą sirupą atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pieno ir sviesto mišiniu. Turėtų būti minkštos konsistencijos, bet be gabalėlių.
Paimkite formą, geriau ne apvalią, padenkite plėvele ir sudėkite sausainių sluoksnį ant dugno (geriau palikti tarpus tarp sausainių, kad masė geriau užklijuotų pyragą) ir užpilkite paruošta mase.
Sluoksniuojame tol, kol pasibaigs turimi ingredientai. Viršutinis sluoksnis, žinoma, turi būti šokoladinis.
Palaikykite šį pyragą šaldytuve, kol sukietės.
Kai sustings, galite pasigaminti grietinėlės ir kondensuoto pieno + cukraus pudros glaistą.
Skanaus!