Ingredientai:
nuluptas moliūgas – 2 kg;
cukrus – 200 g;
dviejų didelių apelsinų sultys;
citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio.
Gaminimas:
Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.
Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite, kol moliūgai visiškai išvirs.
Tada moliūgus susmulkinkite trintuvu arba sutrinkite per sietelį.
Supilkite apelsinų sultis, įpilkite cukraus, citrinos rūgšties ir vėl pakaitinkite ant ugnies.
Sureguliuokite sultis pagal savo skonį, jei reikia pridėkite cukraus ar citrinos, kol skonis bus tinkamas.
Sultis užvirkite ir supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.
Skanaus!