Ingredientai:
Šiltas pienas – 0,5 l;
Miltai – 1 kg;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Mielės – 20 g;
Druska – 2 šaukšteliai;
Cukrus – 3 šaukštai;
Sviestas – 150 g;
Augalinis aliejus – 50 g;
Obuolių uogienė įdarui.
Kaip pagaminti:
Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite kurį laiką pastovėti. Į pieną su ištirpintomis mielėmis įpilkite druskos, cukraus, įmuškite kiaušinius ir plaktuvu plakite iki vientisos masės.
Gautą skystą masę palikite 15 minučių šiltoje vietoje. Supilkite į miltus. Pradėkite minkyti tešlą. Maišydami pirmiausia įpilkite išlydyto sviesto, o paskui aliejaus.
Įpilkite truputį miltų, kad tešla geriau minkytųsi. Minkykite tešlą. Paruoštai tešlai leiskite 1 valandą pastovėti šiltoje vietoje ir po to formuokite ragelius.
Formuokite ragelius, kaip parodyta pirmoje nuotraukoje ar bet kokiu kitu būdu.
Sudėkite jau paruoštus ragelius ant riebalais arba kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, palikite šiltoje vietoje 40-50 minučių, tada sutepkite kiaušinio tryniu, praskiestu 1 šaukšteliu pieno, ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol iškeps (apie 25 minutes).
Skanaus!