Vasara yra nuostabus metas gaminti desertus ir jiems naudoti šių metų derlių!
Ingredientai:
Tešlai:
200 gramų margarino;
Žiupsnelis druskos;
3 puodeliai miltų;
1 puodelis kefyro;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
Žiupsnelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
Apie 500 gramų vyšnių be kauliukų;
1/2 puodelio cukraus.
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite.
Tuomet supilkite pašildytą margariną bei kefyrą ir minkykite tešlą.
Jei jaučiate, kad miltų mažai, įdėkite daugiau.
Iškočiokite tešlą plonai.
Supjaustykite juostelėmis, kurių ilgis yra 20-30 centimetrų, o plotis – 7-8 centimetrai.
Kiekvienos juostelės viduryje iš eilės paskirstykite vyšnias, pabarstykite cukrumi ir susukite į dešrą.
Vyšniomis pripildytas dešreles susukite į spiralės formą ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.
Išimkite pyragą iš formos ir apibarstykite cukraus pudrą.
Skanaus!