Sekmadienis, 20 spalio, 2024

Naujausi

Skanu ir sveika: pagerinkite sveikatą ir nuotaiką vartodami ryžių pieną

Ryžių pienas yra neįprastas produktas, populiarus Indijoje bei JAV ir yra mėgstamas veganų ir vegetarų gėrimas. 

Kitose šalyse ryžių pieną rasti yra daug sunkiau, jo kaina yra gana didelė, nors nauda taip pat nemaža. 

Laimei, produktą galima lengvai pasidaryti namuose, o jam reikia tik 2 produktų.

Gėrimo nauda

Daugelis žmonių žino, kad ryžių pienas yra naudingas, tačiau ne visi tiksliai supranta, kaip teisingai jį vartoti. Gėrimas turi milžiniškų pranašumų, lyginant su kitomis pieno rūšimis.

Alergija. Daugelis žmonių turi problemų su laktozės toleravimu. Riešutų pienas taip pat gali sukelti alergines reakcijas. 

Tačiau ryžių pagrindu pagamintas pienas laikomas optimaliausiu variantu, kuris sumažina alergijos kilimo riziką iki nulio.

Mityba. 100 gramų produkto yra 52 kalorijos, todėl jis puikiai aprūpina organizmą reikalinga energija. 

Tuo pačiu metu ryžių pienas yra dietinis produktas, kurį organizmas lengvai pasisavina. 

Vitaminai. Skirtingai nuo kitų pieno rūšių, ryžiai turi daug mažiau riebalų. 

Tačiau gėrime gausu vitaminų A ir D, folio rūgšties, magnio ir kalio, kurie yra būtini kovojant su stresu ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligomis.

Be to, ryžių pienas sumažina cholesterolį ir padidina hemoglobino kiekį. Šis pienas dažnai naudojamas kosmetologijoje: puikiai išlygina veido tonusą, daro odą elastingą ir įtemptą.

Žala

Tačiau, kaip ir bet kuris produktas, ryžių pienas turi ir trūkumų.

Vaikams nevartoti. Faktas yra tas, kad gėrime yra tam tikras arseno kiekis. 

Suaugusiesiems visai nepavojingas, tačiau vaikams iki 5 metų gali sukelti apsinuodijimą.

Cukraus kiekis. Pienas draudžiamas diabetikams, nes gali padidinti cukraus kiekį kraujyje.

Poveikis skrandžiui. Dietologai nerekomenduoja gerti šio pieno žmonėms, turintiems vidurių užkietėjimą.

Receptas

Virti ryžių pieną namuose nesunku – užtenka paprasto vandens ir rudų ryžių. Baltų ryžių skystis nebus toks sotus.

Litrui vandens reikia 100 gramų ryžių. Mirkykite per naktį, tada sumalkite trintuvu ir filtruokite skystį. 

Galite jį virti naudodamiesi kita technologija – išvirkite minkštą ryžių košę, sumalkite trintuvu ir taip pat filtruokite gautą skystį.

Tikimės, kad jums pasiseks, ir palepinsite savo artimuosius skaniu ir sveiku gėrimu.

Šaltinis

Įdomūs video