Visi įsitikinę, kad po 18:00 valgyti sunkaus maisto nebevertėtų.
Šiais laikais žmonės dažnai nevalgo pusryčių ir pietauja darbe. Tad skani vakarienė namuose tarsi rojus žemėje.
Na, maisto mėgėjai gali džiaugtis – yra produktų, kuriuos galima vartoti net po šeštos valandos vakaro ir sveikata nenukentės.
Pateikiame tokių produktų sąrašą!
1. Vištienos krūtinėlė
Troškinta, virta, kepta ant grotelių – šią mėsą galite gaminti kaip tik norite. Tačiau kepti aliejuje nerekomenduojama.
Be to, vištienoje ir kalakutienoje yra aminorūgšties triptofano, kuris ramina ir miegosite geriau, nei išgėrę žolelių arbatos.
2. Jūrinės žuvys
Žmogaus organizmas žuvį suvirškina per tris valandas.
Jūrinės žuvys, skirtingai nei gėlo vandens žuvys, turi daug mikroelementų, reikalingų odos baltymų sintezei – kolageno ir elastano.
3. Jogurtas
Pieno produktai skatina greitą vakarienės virškinimą. Jei žmogus eina miegoti po sunkaus maisto, tada jis atsikelia ryte su nekokiu jausmu skrandyje.
Jogurtas žymiai sumažina virškinimo sistemos apkrovą, nes jis suaktyvina žarnyno judrumą ir pagreitina virškinimo procesą.
4. Žalios daržovės
Lapinės salotos, agurkai, paprikos – visi šie maisto produktai yra mažai kaloringi, tačiau juose taip pat yra sveikų skaidulų ir vitaminų, kurie yra būtini odos ląstelėms formuotis.
5. Varškė
Aukštos kokybės varškė aprūpina organizmą lengvai virškinamais baltymais, riebalais, vitaminais, amino rūgštimis ir mineralais (kalciu, kaliu, fosforu).
Tai naudinga nėščioms ir žindančioms moterims, jauniems augantiems organizmams, žmonėms su padidėjusiu fiziniu krūviu ir pagyvenusiems žmonėms.
6. Migdolai
Migdolai padės ne tik patenkinti alkį, bet ir aprūpins jūsų organizmą B grupės vitaminais ir magniu.
7. Grikiai
Šie mažai kaloringi grūdai yra vertingas naudingų mikroelementų šaltinis. Keli šaukštai virtų grikių su daržovėmis – puiki vakarienė.
8. Kepti obuoliai
Jei prieš miegą norite kažko saldaus, vietoj pyragų ir saldainių pabandykite valgyti keptą obuolį.
Įdėkite į mikrobangų krosnelę 3 minutėms, pabarstykite cinamonu ant viršaus ir pagardinkite medumi. Obuoliuose yra daug vitamino C ir mažai kalorijų.
9. Moliūgų sėklos
Vertingas omega-3, nesočiųjų riebalų rūgščių, būtinų odos ląstelių sintezei, šaltinis. Pabarstykite sėklomis salotas, mėsą arba pagardinkite varškės patiekalus.
10. Lęšiai
Lęšiai mažai kaloringi ir kone geriausias pasirinkimas vakarienei!
Ar papildytumėte šį sąrašą?