Neįprastas delikatesas prie arbatos ir nuostabus pyragų įdaras, ir tai tiesiog labai skanu! Be to, kad vynuogių uogienė yra labai skani, ji taip pat ir labai sveika.
Jums reikės:
- vynuogių – 1 kg.
- 1 stiklinė vandens;
- cukraus – 1,2 kg.
Kaip išvirti vynuogių uogienę:
- Vynuoges kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu, uogas atskirkite nuo šakelių.
- Keletą minučių palaikykite vynuoges karštame vandenyje ir ištraukite.
- Paruoškite sirupą: supilkite cukrų į vandenį, pastatykite ant viryklės, nuolat maišykite.
- Tuomet vynuoges užpilkite karštu cukraus sirupu ir 20 minučių virkite sirupe ant mažos ugnies.
- Nukelkite nuo viryklės ir palikite 8 valandoms. Tada vėl užvirinkite ir virkite 40 minučių.
- Palikite atvėsti ir tada atskirkite uogas nuo sirupo, sudėkite vynuoges į švarius paruoštus stiklainius.
- Virkite sirupą dar 15 minučių (jau be uogų) ir supilkite ant uogų į stiklainius.
- Stiklainius užsukite, apverskite ir palikite vieną parą sausoje, šiltoje vietoje po antklode.