Paprastas medaus tortas tiems, kurie nemėgsta kočioti tešlos. Lengvai paruošiamas, labai skanus ir neriebus. Nepaprastai gardus grietinės ir medaus tortas.
Gaminimas:
Į keptuvę ar prikaistuvį sudėkite:
100 g sviesto;
1 puodelį cukraus;
2 šaukštus medaus;
1 šaukštelį sodos;
Uždėkite ant mažos ugnies ir vis pamaišydami virkite apie 10 min.
Nuimkite nuo ugnies. Pridėkite 200 g grietinės ir gerai išmaišykite.
Įmuškite du kiaušinius. Išplakite.
Pridėkite 2 puodelius miltų. Viską gerai išmaišykite iki tolygios masės.
Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Kai atvės, perpjaukite per pusę išilgai.
Uždėkite biskvitus vieną ant kito ir nulyginkite kraštus, kad būtų vienodi.
Paruoškite kremą. Reikės:
400 g grietinės;
3 šaukštų cukraus.
Išplakite grietinę su cukrumi.
Gautu kremu pertepkite biskvitus. Viršų pabarstykite trupiniais nuo nupjautų kraštų.
Skanaus!