Blynų maišeliai su įdaru atrodo labai elegantiški ir puikiai tinka net šventiškam stalui.
Įdaras su vištiena ir sūriu bus sultingas ir labai skanus.
Ingredientai:
500 mililitrų pieno;
8-10 valgomųjų šaukštų miltų;
4 kiaušiniai;
Druska, cukrus pagal skonį;
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
Įdarui:
Virta vištienos filė – 300 gramų;
Sauja svogūno laiškų;
100 gramų kietojo sūrio;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi.
Išplakite kiaušinius ir sumaišykite juos su miltais.
Tuomet supilkite šiltą pieną ir išminkykite tešlą.
Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją augaliniu aliejumi ir iškepkite blynus.
Kai visi blynai iškepti, gaminkite įdarą.
Virtą vištiena supjaustyti į mažus gabaliukus.
Susmulkinkite svogūnų laiškus.
Sutarkuokite kietąjį sūrį ir sumaišykite su vištiena ir svogūnų laiškais.
Į blynų vidurį įdėkite 1-2 šaukštus įdaro, padarykite iš blyno maišelio formą ir suriškite jį svogūno laišku.
Sutepkite kepimo skardą aliejumi ir sudėkite blynų maišelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite 15-20 minučių.
Skanaus!