Šios originalios salotos atrodo nuostabiai: įdomiai išdėstyti produktai primena spalvingą vaivorykštę.
Visi ingredientai yra skanūs ir puikiai dera tarpusavyje, o jogurtinis padažas patiks ir tiems, kurie nemėgsta salotoms skirtų padažų.
Norėdami paruošti šias salotas, užtruksite tik keletą minučių.
Salotas su padažu sumaišykite prieš patiekiant.
Ingredientai 2 porcijoms:
tunas savo sultyse – 180 gramų;
konservuoti kukurūzai – 100 gramų;
švieži agurkai – 2 vienetai;
švieži pomidorai – 2 vienetai;
juodosios alyvuogės – 200-300 gramų;
kvietiniai krekeriai – 80 gramų;
šalotiniai svogūnai – 2 vienetai;
sauja pistacijų;
sauja šviežių krapų;
sauja šviežių petražolių.
Salotų padažo ingredientai:
natūralus jogurtas – 100 mililitrų;
alyvuogių aliejus – 50 mililitrų;
1 valgomasis šaukštas garstyčių;
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių;
druska, juodieji pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
Paruoškite padažą: sudėkite visas sudedamąsias dalis, sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
Nuplaukite ir išdžiovinkite šviežias žoleles.
Iš tuno nupilkite skystį ir susmulkinkite jį į mažus gabalėlius.
Nupilkite skystį iš alyvuogių ir supjaustykite jas per pusę.
Nupilkite skystį nuo kukurūzų.
Supjaustykite agurkus.
Supjaustykite pomidorus smulkiais gabalėliais.
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
Pistacijas susmulkinkite peiliu.
Į dubenį sudėkite tuną, krekerius, agurkus, pomidorus ir alyvuoges.
Apibarstykite salotas pistacijomis, svogūnų žiedais ir žalumynais.
Padažą ant salotų užpilkite prieš patiekiant!
Skanaus!