Bulvių užkepėlė su grybais yra neįtikėtinai skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas.
Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei.
Kiekvienas žino nuostabų grybų ir bulvių derinį, tad puikiai žinote, kad skonis – pasakiškas!
Ingredientai:
600 gramų bulvių;
400 gramų grybų;
1 svogūnas;
3 česnako skiltelės;
150 gramų grietinės;
2 valgomieji šaukštai majonezo;
sūris;
malti juodieji pipirai, druska, šviežios žolelės – pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite ir supjaustykite grybus.
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Tuomet pakepinkite kartu su grybais.
Sutarkuokite sūrį.
Sumaišykite grietinę su majonezu ir sudėkite kartu smulkintus česnakus. Gerai išmaišykite.
Nuluptas bulves supjaustykite kiek įmanoma ploniau.
Sutepkite kepimo indą su sviestu ir įdėkite pusę susmulkintų bulvių į pirmąjį sluoksnį. Pipirų dėkite pagal skonį.
Tuomet bulvių sluoksnį padenkite sūrio sluoksniu.
Po to dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį.
Tuomet dėkite antrą bulvių sluoksnį.
Ant viršaus sudėkite likusį sūrį.
Kepkite įkaitintoje iki 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Patiekite karštą, viršų papuoškite žolelėmis.
Skanaus!