Ryžių kotletai yra skanus ir sveikas patiekalas, tinkantis visų skoniams.
Jie yra minkšti, sultingi, švelnūs ir labai skaniai kvepiantys.
Jų paruošimas lengvas ir greitas.
Ingredientai:
70 gramų ryžių;
100 gramų kopūstų;
1 kiaušinis;
Druska, pipirai pagal skonį.
Padažui:
1 morka;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos;
Druska pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite ryžius ir virkite sūdytame vandenyje, kol bus pusiau išvirę.
Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams atvėsti.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Morką sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje apkepkite svogūnus su morkomis, kol suminkštės.
Pusę apkeptos masės sudėkite į lėkštę. Į kitą pusę masės pripilkite vandens, įdėkite pomidorų pastos, druskos ir dar troškinkite 2-3 minutes.
Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite dar druskos, pipirų ir sumaišykite.
Sudėkite ryžius, pusę atidėtos masės, smulkiai supjaustytą kopūstą ir viską gerai sumaišykite.
Tuomet suformuokite kotletus, paniruokite juos miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abejų pusių.
Tuomet kotletus sudėkite keptuvę, užpilkite padažu. Uždengite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
Skanaus!