Mėsa prancūziškai yra neįprastai skanus patiekalas. Pabandykite pasigaminti jį puodynėje – bus tik dar skaniau ir kvapniau nei kepimo skardoje!
Reikės:
1 kg kiaulienos;
4-5 bulvių;
2 svogūnų;
2 morkų;
1 kiaušinio;
sūrio;
baltojo sauso vyno;
sviesto;
1 česnako;
žalumynų;
pipirų;
kardamono;
rozmarino;
druskos.
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite kiaulienos filė, supjaustykite juostelėmis ir šiek tiek pamuškite. Sudėkite mėsą į dubenį su sausu vynu ir palikite keletui valandų.
Svogūnus smulkiai supjaustykite, sutarkuokite morkas ir viską pakepinkite.
Sutarkuokite sūrį ir išplakite kiaušinį. Supjaustykite bulves mažais gabalėliais. Išspauskite česnaką.
Atėjo laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės dugno įdėkite arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstykite žolelėmis (bazilikas būtų tobula).
Toliau sudėkite bulves, supilkite mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus). Tada sudėkite sluoksnį keptų daržovių, paskui mėsą. Pabarstykite prieskoniais ir šiek tiek druska.
Užpilkite puodynės likusį tūrį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.
Pašaukite puodynes į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.
Iškeptą patiekalą pabarstykite žalumynais ir patiekite ant stalo.
Skanaus!