Skumbrė – tai puiki ir labai sveika žuvis, kuri turi labai mažai kaulų, tad ją patogu valgyti.
Mūsų siūlomame recepte skumbrės pirmiausia marinuojamos su prieskoniais ir žolelėmis, o tada kepamos orkaitėje, todėl savo sultingu skoniu primena rūkytas.
Ingredientai:
skumbrė – 2 vienetai;
lauro lapai – 2 vienetai;
žiupsnelis raudonėlio;
žiupsnelis čiobrelių;
3-4 gvazdikėliai;
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų;
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Atšildykite skumbres ir jas išdorokite (išimkite vidurius, nupjaukite galvas ir uodegas).
Apšlakstykite skumbrių gabaliukus citrinos sultimis.
Į dubenį sudėkite gvazdikėlius, čiobrelius, raudonėlius, susmulkintus lauro lapus, druską ir pipirus.
Įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Sudėkite žuvies gabaliukus į dubenį, išvoliokite visus gabaliukus marinate ir palaikykite šaldytuve 2-3 valandas.
Po to sudėkite skumbrę į kepimo indą.
Likusį marinatą tolygiai paskirstykite ant žuvies gabaliukų.
Uždenkite kepimo formą folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros 25-30 minučių.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, kad žuvis gražiai apkeptų.
Garnyrui puikiai tinka bulvės ar salotos.
Skanaus!